Način korištenja prava na jednostrani raskid ugovora

Ukoliko roba ima nedostatak kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora (14.dana nakon sklapanja ugovora) obavijestiti prodavatelja o svojoj želji da raskine ugovor.

Ukoliko želite vratiti robu i ostvariti povrat novca, slobodno me putem kontakt obrasca ili na email adresu jewelryartshop@gmail.com obavijestite o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora. To možete učiniti jasnom i nedvosmislenom izjavom u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, kupac je dužan snositi troškove vraćanja robe u slučaju da koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora.

Kupac može odabrati koji god način povrata robe mu odgovara, no preporuča se vraćanje putem Hrvatske pošte i to obavezno preporučenom pošiljkom radi mogućnosti praćenja pošiljke i dokazivanja slanja.

Kupac je robu dužan vratiti najkasnije u roku od 14. dana nakon što je obavijestio prodavatelja da želi raskinuti ugovor i vratiti robu.
Povrat novca biti će izvršen najkasnije u roku od 14. dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Napominjem da povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Da bi kupac primio povrat novca roba koja je vraćena mora biti u istom stanju u kakvom je i primljena od strane kupca.

Ukoliko ste uplatili direktno na račun, novac će vam biti poslan na isti račun, a ako ste platili pouzećem povrat novca bit će izvršen na način koji odaberete i koji vam najviše odgovara.
Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Materijalni nedostaci proizvoda i vaša prava

Ako proizvod ima materijalni nedostatak ili se on pojavi u roku od šest mjeseci od kupnje potrošač ima pravo na povrat novca nakon nakon što vještačenje potvrdi materijalni nedostatak.

Podnošenje pisanog prigovora

Kupac može podnijeti pisani prigovor putem kontakt obrasca ili direktno na email adresu jewelryartshop@gmail.com
Zakonski rok za odgovor na prigovor je 15. dana.